Home
De docent
Voor bedrijven
Voor particulieren
Livre d'or
Meer informatie
Sitemap
Franse taaltraining à la carte
De docent

FrancParler is opgericht door Corine Krijger.  View Corine Krijger's profile on LinkedIn


 

“De liefde voor Frankrijk werd me met de paplepel ingegoten. Niet verwonderlijk dus dat ik op m’n 17de naar Orléans vertrok, om daar mijn Franse Baccalauréat-diploma (vergelijkbaar met het Nederlandse Atheneum) te behalen. Ik woonde in een Frans gezin, wat mij een unieke kans gaf om het Franse leven van binnenuit te leren kennen. Terug in Nederland studeerde ik Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Leiden en werd ik beëdigd als vertaalster Frans.”

 

On retourne toujours à son premier amour….

 

Sindsdien is Corine zo’n 20 jaar werkzaam geweest in verschillende marketing & communicatie-functies (bij Citroën, Akzo Nobel en Robeco), onder andere in Parijs. In 2004 besloot ze om terug te keren naar haar eerste liefde en zo begon ze met het geven van Franse les. 
In de loop der jaren gaf ze les aan senioren, (jong) volwassenen en zelfs kinderen van de basisschool, individueel of in kleine groepen. Het plezier in het persoonlijke contact met leerlingen en het delen van de interesse voor Frankrijk en de Franse taal, hebben ten slotte geleid tot de oprichting van FrancParler in 2009.

Naast haar werkzaamheden voor FrancParler, is Corine momenteel als eerstegraads docente Frans verbonden aan een middelbare school en aan de World Travel Academy in Amsterdam.