Home
De docent
Voor bedrijven
Voor particulieren
Livre d'or
Meer informatie
Sitemap
Franse taaltraining à la carte
Livre d'or

"Ik heb bij FrancParler een fantastische begeleiding gehad, tijdens mijn privé lessen. Deze twee jaar waren vooral bedoeld om de grammatica weer op te frissen en de puntjes op de i te zetten. Dat is goed gelukt ! Het is dat het tweedehuizenland van onze famille naar Italie verhuist en dus het italiaans geleerd moet worden, maar anders was ik heel lang bij Corine gebleven. Je bent nooit klaar met een vreemde taal leren.
Het was leuk om in de huiselijke sfeer aan de eettafel les te krijgen."
Paulette


"Goh, wat jammer nou, ons groepje is gestopt. Ik had graag wel verder willen gaan. Maar in m’n uppie vind ik het toch wat te heftig.

De lessen, ik denk toch wel een stuk of 40, bij Corine, waren heel leuk, en ik heb dan ook veel geleerd. Je kon per mail altijd dingen vragen, of je huiswerk, of als je iets niet snapte.Ze stuurde ook emails, met aanraders voor franse films, oefensites met franse woorden etc.
Het ging in een gemoedelijke sfeer, lekker bakkie erbij, koekje of chocolaatje, gezellig.
Corine, hartelijk bedankt voor alles!"

Marian Slierings


"Ik heb bij Corine 10 privé lessen gevolgd om mijn Frans voor mijn werk een flinke boost te geven. Dit is ook prima gelukt.
De lessen waren zeer zorgvuldig voorbereid en toegesneden op mijn werk.Het zijn 10 enorm leuke en vruchtbare lessen geweest.
Dank je wel Corine."
Esther Duivenvoorden

 
"10 lessen bij Corine hebben mij erg goed geholpen om mijn Frans en vooral de grammatica te verbeteren. In mijn werk spreek en schrijf ik bijna dagelijks Frans en daarmee heeft zij mij enorm vooruit geholpen. Daarbij heeft zij zich met veel plezier in onze industrie verdiept. Mijn werkgever en onze klanten zijn erg blij dat er iemand is met wie zij kunnen communiceren in het Frans, daar voor hen het Engels toch vaak te moeilijk is. Ik heb banden gekregen met mensen op een manier die ik niet voor mogelijk had gehouden."
Michel Stulemeijer

"De lessen van Corine zijn een perfecte combinatie van ontspannend en leerzaam. Ze gebruikt allerlei werkvormen (spelletjes, teksten, luisteren) waardoor de lessen nooit saai zijn, en ze past het programma helemaal aan aan je eigen behoeften. Voor mij was het de ideale manier om mijn spreekvaardigheid weer een beetje op te krikken (na ongeveer 15 jaar amper Frans gesproken te hebben...) voor een verhuizing naar Frankrijk. Zelf is ze aanstekelijk enthousiast over de Franse taal en alles wat Frans is."
Maaike Heijltjes

 
"De lessen bij Corine heb ik als zeer leerzaam en bovendien gezellig ervaren.Zelf deed ik ergens anders al conversatie-lessen in een groep van ca. 10 personen. In de 6 lessen die ik bij Corine heb gevolgd tezamen met een andere cursiste, heb ik in korte tijd echter veel meer geleerd. De lessen zijn erg gevarieerd en helemaal toegespitst op je eigen niveau. Corine staat altijd open voor vragen en ideëen en is zeer behulpzaam. Vooral met de Franse kaartspelletjes leer je spelenderwijs en ze vormen een leuke afwisseling. Ook op het gebied van Franse boeken, films, muziek en handige sites heeft ze altijd leuke tips. Volgend jaar ga ik voor de zomervakantie zeker nog een paar lessen bij haar volgen."
Jacqueline van der Geer 

"Het ligt niet aan Corine.....
Zij verbetert met engelengeduld weer de al drie maal gemaakte fout! Door de variatie die zij in de lessen brengt blijf je, ook na een lange werkdag alert. Met 'het kleine schoolbordje' maakt zij saillante woorden en relevante grammatica zichtbaar. Het rendement is evenwel sterk gerelateerd aan de tijdsinvestering die je (tussen de lessen door) zelf kunt plegen. Wel hoorde ik vandaag nog, in gesprek met de schapenboer Pierre, haar stem:
Het is niet 'je suis été, maar j'ai été hè; en niet 'le prochain jour, maar 'le lendemain!'
Het heeft dus goed geholpen!" 
 
Ien

"Corine geeft Franse les op maat, in een rustige omgeving. Mijn collega en ik hebben samen deze lessen gevolgd, en hadden tot doel om ons middelbareschool-Frans op te halen. Daarnaast wilden we graag telefoongesprekken oefenen waar we in onze functie gebruik van kunnen maken. Dat is gelukt! Na tien lessen heb ik het gevoel dat mijn Frans behoorlijk verbeterd is, en ook op mijn werk heb ik meer zelfvertrouwen om Franse telefoongesprekken te voeren."
Rosanne de Bakker

"Corine is een geduldige docente die alle tijd voor je neemt. Ze past haar lessen aan op jouw niveau en doel. Ze is altijd goed voorbereid op de lessen, ook eigen inbreng is mogelijk. Wij vonden het altijd fijn om naar haar toe te gaan, omdat wij ons bij haar erg op ons gemak voelde. We vonden het altijd onprettig om tegen vreemde mensen Frans te praten, maar bij haar totaal niet. Ze is een plezierige en vakkundige docente."
Karine en Joke Bakker

 
"Franse privé-lessen in gemoedelijke huiskamersfeer, programma precies goed aangepast aan je eigen niveau en wensen, mondelinge oefeningen en luisteroefeningen zijn goed in evenwicht, serieus met af en toe tijd voor een spelletje, in het Frans natuurlijk!"
Shirley Mouline

"
Corine beheerst de taal uitstekend en heeft een aanstekelijke passie voor de Franse taal en cultuur. Daarnaast is zij erg flexibel met de lesuren en het tempo van de lessen. Zij traint op alle taalvaardigheden en heeft oog voor de individuele aandachtspunten en wensen. Ik ben zeer onder indruk van haar passie en kundigheid." 
Mahbod Elmi

 
"We hebben nu al elf jaar een huis in Frankrijk en we redden ons uitstekend. Maar voor de Franse taal geldt voor ons: use it or lose it. We hebben niet zozeer behoefte om de taal perfect te spreken of te schrijven, maar wel om de souplesse in het gebruiken van voornamelijk alledaagse Franse spreektaal te onderhouden.
 
De laatste drie jaar hebben we daarom conversatielessen bij Corine en dat bevalt ons uitstekend. Niet alleen leren we regelmatig wat bij, maar vooral doen we dat op een heel plezierige en gezellige manier. Corine heeft zelf belangstelling voor van alles, zodat we nooit om een onderwerp verlegen zitten. Daarnaast is ze op een onnadrukkelijke manier in staat om verschillende vaardigheden (luisteren, lezen en spreken) te trainen. Artikelen uit Franse kranten of van het internet, gesproken boekfragmenten, Franse films, alles kan dienen als aanleiding om van gedachten te wisselen. Corine kent de taal erg goed, maar heeft zelf altijd belangstelling voor het leren van nieuwe, door ons in Frankrijk opgepikte en meegebrachte woorden en uitdrukkingen. Dat maakt de lessen niet alleen leerzaam, maar geeft ook de prettige ervaring van het delen van een belangstelling voor alles wat met Frankrijk en de Franse taal te maken heeft. Wij hebben er erg veel plezier in en vooral: we hebben er erg veel plezier van. "
Dolf van der Aart en Barbara Kortbeek

 
"Corine is een enthousiaste docente die precies op maat les kan geven.
 
Zij doet dit met volle overtuiging. Verder is zij heel flexibel met afspraken en is het altijd gezellig als zij er is. "
Eling Resseler en Jacqueline Blom